Monday, May 23, 2016

Frittata con le primule - Frittata with cowslip


Pick as many cowslip flowers as you can from a field and clean them gently, removing the green parts. Keep the best for topping and chop the remaining, adding them to eggs whisked with grated Parmigiano and a little water. Pan fry the frittata (I make several thin 'frittatine' if I have time) with a little olive oil. Cut the frittata into pieces and lay over a base of mixed salad. Top with the remaining flowers. You can add some Aceto Balsamico Tradizionale di Modena on top if you like.

Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©

7 comments:

  1. Anche tu mangi i fiori!!!! A primavera è uno dei must delle cene nella Casetta Gialla. Anche nel risotto danno soddisfazione.
    Grande.
    Nora

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  2. Sì, infatti ho anche un blog dove archivio tutte le ricette con i fiori http://cookingwithflowers.blogspot.co.nz

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  3. Io non amo la frittata, ma l'idea di cucinare coi fiori mi piace molto e leggendo nel commento vado subito a curiosare il tuo blog di ricette con i fiori!!!
    Buona giornata

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