Thursday, October 13, 2011

Pacific Harvest Furikake and the next cupcake making demo



When times are busy it is good to take out same ready make furikake. Furikake is a Japanese style seasoning, usually used to top rice, but useful for other dishes as well. I found one that I really like: Citrus Furikake from Pacific Harvest, (FYI, I have not been endorsed, payed or given free products by the company, but hey, if you have any free samples - vegetarian of course, do send them this way! :-). I love seaweed and this furikake is a mixture of 5 seaweeds: naturally flavoured kelp, karengo, sea lettuce, ao-nori, wakame, plus sesame seeds and a nice citrus touch. At home usually we sprinkle it directly on rice, or make onigiri (rice balls), or use it on noodles, vegetables, and a variety of dishes. Here are two examples.


Onigiri with furikake

To make the onigiri cook some Japanese (or sushi) rice (rinse it first until the water runs clear). When the rice is still warm wet your hands with water, rub them with just a little salt, and shape the rice balls with your palms. Sprinkle some furikake on top of each onigiri, or roll part of the onigiri onto the furikake for an even covering (but do not cover the whole rice ball with it, furikake is salty, and you just need a little bit).



Soba with Furikake

Super quick lunch: I cooked some bok choy like in here, and some soba like in here, but I didn't rinse the soba under cold water at the end: as soon as I drained the soba I mixed it with the hot bok choy, and then each diner sprinkled a bit of furikake on top. Simple, fast and the kids loved it!




Photos and Recipes by Alessandra Zecchini ©




More Cupcake workshops!

This Sunday Arantxa and I will be at the Lopdell House in Titirangi for the event Cake & Make.
For more info please click here.


photo by Shaun Cato-Symonds, from the book Party Food for Girls ©


15 comments:

  1. Yum those rice balls and the soba look great! The furikake seems like a lovely natural source of iodine too.

    Those cupcakes look ethereally fluffy! Can't wait to try them next week, and look forward to getting my hands on a copy of the book.

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  2. Yum I've become a little addicted to furikake lately. I love pacific harvests products.

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  3. Questo primo piano di cupcake con tutta quella crema stamattina mi scombussola....lo voglio!!! sarebbe perfetto con la tazza di caffè che sto bevendo!...è "quasi tutto" burro, vero???

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  4. Molto burro (e zucchero), e' la crema di burro all'italiana, quindi la base e' la meringa italiana, e poi si aggiunge il burro, non una cosa da mangiare tutti i giorni di sicuro... comunque se si mangiano in giornata si puo' usare anche la panna :-), che anzi va anche meglio se si usano fragole e frutti di bosco per decorare.

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  5. Questi cupcake mi stanno fecendo venire un'acquolina!!!
    Ti ho pensao molto in questi giorni, come siete messi con la situazione di queso disastro con la nave portacontainer ??? non so se è vicino a dove sei tu....
    Grazie come sempre per i tuoi bellissimi commenti che lasci nella mia piccola e modesta casetta! ;-)

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  6. i've never heard of it! i love soba noodles though :)

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  7. Adoro la cucina Giappo, la metto al secondo posto dopo l'italiana...curioso questo mix di alghe, chissà se lo trovo qui :)
    Baci cara

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  8. These rice balls look delicious dear Alessandra, ciao dear

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  9. Alessandra...sono sempre più preoccupata le notizie che arrivano qui parlano di disastro ambientale, ti prego dacci qualche aggiornamento! kiss

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  10. Artu', la nave non e' vicino a dove sono io, ma e' un disastro ambientale notevole che tocca tutta la nazione. E poi e' successo in una zona molto bella e sono morti un mucchio di uccelli. Stanno ripulendo, ma sembra che le autorita' si siano mosse un po' lentamente, in piu' c'e' tanta rabbia contro i marinai filippini della nave che la comunita' filippina qui a cominciato a sentirsi attaccata da stupidi insulti. Comunque, poi leggo il giornale e ti do un aggiornamento.

    Grazie eh!
    A.

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  11. Hi Thanks for stopping by at my blog recently. These cupcakes are so pretty and lovely.

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  12. Sono completamente "digiuna" di cucina etnica e quando passo di qui scopro sempre delle interessanti novità :) Un bacio, buon we

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  13. Aloha!
    I'll look for that brand, I bet the citrus makes it nice. (Thanks for stopping by my blog, following you now; and yes we live on Maui!)

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  14. Lucky Susie, I love Maui :-)!

    Ciao
    Alessandra

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