Followers

Sunday, June 14, 2009

Biscuits




Fiammiferi spenti....




Fiammiferi accesi....



Photos by Alessandra Zecchini©

For the pastry

  • 160 g flour
  • 80 g  sugar
  • 80 g unsalted butter, cubed
  • 1 egg 
  • The grated zest of a half a lemon or a a drop of vanilla essence

  • Mix by hand and make a dough. Shape the dough into a square, about  two cm thick. Let it rest for 30 minutes in the fridge, then cut into very thin slices and place them onto a baking tray lined with baking paper. Bake at 160˚C for 10 minutes. Let the biscuits cool down and then dip one end in melted dark chocolate. Add a candied cherry to half of the biscuits (which wilt be the lighted matches, fiammiferi accesi!) 



    4 comments:

    1. The biscuits look lovely and the presentation quite sophisticated.

      ReplyDelete
    2. Mouthwatering biscuits !

      Thanks for sharing your biscuits :)

      Have a Wonderful Day :)

      ReplyDelete
    3. Il tuo blog ha attirato la nostra attenzione per la qualita delle sue ricette.
      Saremmo felici se lo registrassi su Ptitchef.com in modo da poterlo indicizzare.

      Ptitchef e un sito che fa riferimento ai migliori siti di cucina del
      Web. Centinaia di blog sono gia iscritti ed utilizzano Ptitchef per
      farsi conoscere.

      Per effettuare l'iscrizione su Ptitchef, bisogna andare su
      http://it.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form oppure su
      http://it.petitchef.com e cliccare su "Inserisci il tuo blog - sito"
      nella barra in alto.

      Ti inviamo i nostri migliori saluti

      Vincent
      Petitchef.com

      ReplyDelete

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails